KÉPZÉS

A KÉPZÉS MODULJAI

 

Gasztromarketing és vizuális kommunikáció

Vállalkozásindítás és fejlesztés

Fenntartható mezőgazdálkodás

Késhasználat

Alap sütési és főzési technikák

Alapanyagok (zöldségek, húsok, fűszerek)

Szószok

Alaplevek és levesek

Szárnyasok

Négylábúak

Halak és tenger gyümölcsei

Tészták és metéltek

Bevezetés a sütési eljárásokba

Alaptészták sütéshez

Csokoládé

Tortakészítés és dekorálás

Palacsinták

Fagylaltkészítés

Kenyérkészítés

Tálalás

Saláták

Előételek

Nemzetközi konyha

Improvizatív sütés és főzés

Iskolai gyakorlat

A főzés tudományos háttere

Receptírás

HACCP

Táplálkozástudomány

Ételszervírozás

MIKOR KEZDŐDIK A KÉPZÉS?
 
2021. szeptember 17.-én kezdődik.
HOGYAN ZAJLIK MAJD AZ OKTATÁS?

 

Az oktatás elméleti része digitális és videó tananyag, a gyakorlati órákkal együtt hetente összesen 7x45 percben a következő beosztás szerint:

 

ELMÉLETI ÓRÁK:


hétfőtől-vasárnapig felvételről online megnézhetők
(nem közvetíthető előadások, demó és kóstoló órák esetében az iskolában találkozunk).

 

GYAKORLATI ÓRÁK MAX. 15 FŐS CSOPORTBAN: 

Angol nyelvű csoport: hétfő este 17.00-21.00

Magyar nyelvű csoportok:

szerda délután 12:30-16:30 és  este 17:00-21.00

MILYEN HOSSZÚ A KÉPZÉSÜNK?

 

A képzés időtartama egy év, amely két szemeszterből áll. A képzés teljes hossza 202 óra.

HÁNY FŐ VEHET RÉSZT AZ OKTATÁSBAN? MILYEN NYELVEN?

 

A gyakorlati órákon max. 15 fő vehet részt.

Külön angol és magyar nyelvű csoportok indulnak.

BEMENETI KÖVETELMÉNYEK

  • Érettségi bizonyítvány vagy releváns szakképesítés

  • Egészségügyi kiskönyv

MILYEN PAPÍRT SZEREZHETSZ MEG A KÉPZÉS VÉGÉRE?

 

A képzés végén a Culinary Institute of Europe által kiállított magán diplomát kapsz majd, amely igazolja, hogy sikeresen megfeleltél a kurzus követelményeinek, sikeresen befejezted a szakmai gyakorlatod és letetted a záróvizsgát. Továbbá a Pest Megyei Kormányhivatal által kiállított felnőttképzési program tanúsítványt.

KIKET VÁRUNK?

 

Teljesen kezdőket és profikat akik tovább szeretnék képezni magukat nemzetközi szinten. A legújabb gasztronómiai trendekhez igazodva tanítjuk meg, sőt szükség esetén újratanítjuk az alaptechnikákat. Nem baj, ha már részt vettél más képzéseken, de az sem hátrány, ha teljesen amatőrként vágsz bele. Amit kérünk és elvárunk, vedd komolyan a tanulást, a rendszeres otthoni gyakorlást,  szeress csapatban dolgozni, tisztelettudóan viselkedni a tanárokkal és tanuló társaiddal.

MIT FOGSZ TANULNI A KÉPZÉSEN?

 

A képzés során betekintést nyerhetsz a magas szintű ételkészítés elméleti és gyakorlati részébe egyaránt, elsajátíthatod a különböző főzési és sütési alaptechnikákat, és azokat magas szinten használni tudod majd. Teljes körű rálátást kapsz a gasztronómia különböző területeire és az ezzel kapcsolatos vállalkozások beindításának és fejlesztésének feltételeire.

 

Fontosnak tartjuk azt is kihangsúlyozni, hogy az egészségesség számunkra nem az alacsony kalóriatartalmat jelenti, hanem a friss és jó minőségű alapanyagokból készült teljes értékű ételeket.

 

A fenntarthatóság kiemelt szerepet kap minden modul során, nem csak tudást szeretnénk átadni, hanem egy szemléletmódot is, amit az egész intézet hivatott képviselni.

 

A képzés időtartama egy év, amely egy őszi és egy tavaszi szemeszterből áll. A félévek végen elméleti és gyakorlati vizsgát kell tenni. Az iskola tanárai által összeállított, online elérhető tudásanyag a tandíj részét képezi csakúgy, mint  a képzés során használt alapanyagok. 

 

Célunk, hogy a magyar diákok is elsajátítsák a legfontosabb angol szakmai kifejezéseket, így egy külföldi konyhában is profin meg tudják állni a helyüket.

HOGYAN JELENTKEZHETSZ?
A 2021. szeptember 17.-én kezdődő évfolyamra a jelentkezési lap kitöltésével lehet regisztrálni.


Érvényes diákigazolvánnyal rendelkező diákoknak 10% kedvezményt biztosítunk a részvételi díjból (a diákkedvezmény más kedvezményekkel nem összevonható).  

A helyekre a jelentkezéseket a beérkezett űrlapok sorrendjében bíráljuk el. Sikeres elbírálás esetén értesítünk a beiratkozás menetéről. Regisztrációd a képzésre akkor lesz érvényes, amikor a képzési díj megfizetésre került.

 

TANDÍJ

A képzés hossza: 12 hónap.  A képzési díj összege: 950.000 Ft + ÁFA cégek részére. Magánszemély egyéni elbírálás után igényelhet alanyi áfa mentes fizetést, valamint szükség esetén fizetési halasztási kérelmet.

A díj tartalmazza az iskola tanárai által összeállított oktatási anyagot és a képzés során használt alapanyagokat is. A gyakorlati órákhoz szükséges felszerelést egyénileg kell beszerezni (szakácskabát, késkészlet, sapka, szakács nadrág, konyharuha, fehér kötény, konyhai csúszásgátlós zárt cipő).

 

A képzésre a hallgatók a tandíj befizetésével iratkoznak be, ezzel válik a jelentkezés véglegessé, a képzési díjnak az oktatás megkezdése előtt be kell érkeznie. 

A KÉPZÉS KEZDETE

2021. szeptember 17.

KÉPZÉS HELYSZÍNE

A képzés címe: 1088 Budapest, Bródy Sándor u. 44. 

MIT KELL TUDNOD A FELVÉTELHEZ?

Az előzetes tanulmányok a vizsgákon nem kerülnek beszámításra. A jelentkezésnek nem feltétele a nyelvtudás, de jó, ha értesz angolul, mivel lehetőséged lesz külföldi szakemberektől is tanulni. 

Telefon:

+ 36 30 570 0696

1088 Budapest, Bródy Sándor u. 44.

  • White Facebook Icon
  • White Twitter Icon
  • White Instagram Icon

© 2021.  Culinary Institute of Europe. Minden jog fenntartva.

 B/2020/001366 felnőttképzési nyilvántartásba van véve.